SOFRALARIMIZ

 İnsanın  en büyük ihtiyacının bağ kurmak olduğu son yıllarda daha çok vurgulanmaktadır. Bu bağ kurmanın temeli insanı diğer canlılardan ayıran doğduğundaki muhtaçlıktan kaynaklandığı ve ilk bakım verenle kurduğu bağın ömür boyu diğer ilişkilerine de  yansıdığı bilinmektedir.      Bağların en güçlendiği yerlerden biri de sofralarımız, yemek masalarımız. Yaşam koşullarının değişmesi ile kahvaltı kültürümüz her geçen gün…

Devamını oku

YETİŞKİN BEDENE SIKIŞMIŞ ÇOCUKLAR

Yıllar önce yurt dışından ülkemize gelen bir kişisel gelişim uzmanı ben bu ülkede çalışamam  bir çok insan çocuk  gibi demişti. Adam evlenmiş karısından  temizliği ,yemeği de, çocuk büyütmeği de,dışarının alışverişini de, faturaların ödenmesini de bekliyor …daha ne çok şey bekliyor, annesinden ve babasından göremediği şefkati de, sevgiyi ve güveni de.. Kadın evlenmiş, eşinden ; evin…

Devamını oku

OYUN TERAPİSİ

Kuşlar uçar, balıklar yüzer ve çocuklar oynar Oyun terapisi çocukların uyumlu ve mutlu bir şekilde yaşamlarını hedefleyen gelişimsel bir terapi şeklidir. Oyunla çocuğun kendini ifade edebilmesi için doğal ortamda bulunma temeline dayanır. Piaget’e  göre oyun bir uyumdur, çocuğun yaşamla ve kendisiyle uyumudur.  Çocuk duygu ve düşüncelerini ifade etmede yetişkinler kadar iyi değildir, bu duygu ve…

Devamını oku

AİLE DANIŞMANLIĞININ ÖNEMİ

Bireyleri aile içinde yaşadıkları sorunlar, bireylerin huzursuz olmasına, birbirleriyle olan ilişkilerinin zayıflamasına, iletişim yollarının tıkanmasına ve bunların yanı sıra sorunların üst üste yığılarak bireyleri farklı çözüm yolları (evden uzaklaşma, alkol bağımlılığı, boşanma, aldatma ve evi terk etme..) aramalarına sebep olabilmektedir Elbette bu kadarla kalmamakta birlikte, bireyleri diğer yaşam alanlarından da bazı sorunlarla karşı karşıya bırakmaktadır.…

Devamını oku

AİLE DANIŞMANLIĞI

Aile kendi içinde bütünlüğü olan canlı bir kavramdır .Gelişen, değişen bazen hastalanan sonra iyileşenbir yapı. Ailenin de, her canlı gibi farklı işlevleri yerine getiren farklı organları, duyuları ve kendi ruhuvardır. Bu işlevsellikler arasında bütünlüğü korumak, günümüzde giderek güçleşmiştirAile terapileri bireysel terapilerden farklı olarak bireyin değil, aile sisteminin sağaltımını amaçlar.Ailenin ya da çiftlerin sorunlarının çözülmesi daha…

Devamını oku

AKADEMİK BAŞARI

Akademik Başarı dediğimizde okul başarısı yani yüksek not almak gelir.Maalesef ülkemizdeki yarışçı eğitim sisteminde çocuklarımız var olan gerçek potansiyellerini ortaya çıkaracak,kullanacak öğrenme ortamlarını yeterli düzeyde yaşayamamaktadır. Her bireyin kendi potansiyeli vardır , bu potansiyeli akademik süreçte ortaya çıkarması içine aile , çevre, okul ortamı, özgüven, öz benlik duyguları… gibi bir çok etken vardır. Düzenli, disiplinli,…

Devamını oku

Çocuğum Okula Hazır mı?

Ebeveynler, çocukları okul yaşına geldiğinde normal olarak bazı endişeler yaşarlar. Okula hazırlık süreci gerçekten dikkat edilmesi gereken önemli bir dönem. Bazen çocuğun zihinsel, bedensel ve duygusal gelişiminin yaşına göre yeterli olmaması çok bariz olmayabiliyor. Bu durumda bir uzmanın değerlendirmesi ile sorunu ortaya çıkarmak mümkün olabilir. Bir çocuğun zihinsel, fiziksel, duygusal, ve sosyal olarak okula başlamaya…

Devamını oku

İLİŞKİLERDE İLETİŞİM HATALARI

Bir problem o problemi yaratan bakış açısıyla çözülmez Albert Einstein İkili İlişkilerde İletişim Problemleri Doğduğumuzda ilk iletişim kurduğumuz kişi annemizdir yada bize bakım veren kişidir. Bize bakım veren kişi ile kurduğumuz sağlıklı iletişim şekli ilk temeli oluşturur, sanrasında ebeveynlerimizin birbiri ile iletişimine şahitlik eder ve beynimize kodlarız. Kodlanmış bu bilgilerimiz şimdiki yaşantımızı oluşturur. Annenin sürekli…

Devamını oku